• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/halilakpinar
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05056611119
  • https://www.twitter.com/halilakpinar
  • https://www.instagram.com/halilakpinar1453
  • https://www.youtube.com/channel/UCz-evvQhDvbJLw5bg_A8P1Q
Üyelik Girişi
MUHTEVA
Site Haritası

Custom Search


EKREM KIZILTAŞ AĞABEYİMİZİN YAZDIĞI BU ESERİ ALALIM OKUYALIM    


Herkesin Hocası Erbakan

Herkesin Hocası Erbakan, Ekrem Kızıltaş



Dostlarınızla paylaşmak için tıklayın





Ekrem Kızıltaş 
HAYAT YAYINLARI
 

Bu kitap, Erbakan Hoca’yı anlamak ve izlemek isteyenlerin, O’nun hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olabilmeleri temennisi ile yazıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, kenarda kalmış, yok sayılmış, 27 Mayıs’ın gadrine uğramış dindar kesimlerin sosyal ve siyasal taleplerini siyasetin merkezine taşıyarak; önce ahlâk ve maneviyat değerlerini hayata geçirme isteğinin yanında yaygın “Ağır Sanayi Hamlesi”ni yüzlerce fabrika açarak gerçekleştirdi. Onun siyasi arenaya girmesiyle; siyasi literatür de, siyasetin gündemi de değişti. Erbakan Hoca, Türksiyasetinin son 40 yılına sadece siyasi bir aktör olarak damga vurmakla kalmadı; inançlı kesimleri “Milli Görüş” adı altında başlattığı hareketin içine dahil ederek ve iktidara taşıyarak,, geriye dönüşün imkansız olduğu yeni dönemin fitilini ateşledi. Bu; İslami bir hareketin, demokratik siyaset arenasına taşınmasıydı. Siyaset dünyasındaki derin izlerine rağmen sadece siyasetçi değil, buluşlar yapan bir mühendis, bir aksiyoner, bir fikir adamı ve inançlı bir Müslümandı. Hangi halde bulunursa bulunsun, neler yaşanmış olursa olsun Erbakan Hoca’nın sorduğu temel soru daima şu idi: - “Evet, şimdi ne yapıyoruz?..” Ve ardından dur durak bilmeyen, yorulma kabul etmeyen bir koşuşturmaca… Nihai olarak da tek bir hedefi vardı: Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak!.. Elinizdeki kitap, bu uğurda yaşanmış bir ömrün, hepimize örnek olması gereken hikâyesidir… SİTE:www.kitapyurdu.com


 

  %30  indirimli
Liste Fiyatı: 20,00  TL.Kitapyurdu Fiyatı: 14,00  TL.
Tedarik süresi yaklaşık 3 günKazanacağınız puan: 26

Yayın Yılı: 2011
576 sayfa
Kitap Kağıdı
13,5x23 cm
Karton Kapak
ISBN:6055878962
Dili: TÜRKÇE

İLGİLİ KONULAR:
Edebiyat > Biyografi-Otobiyografi 

bu linkten satın alınız

http://www.kitapyurdu.com/arama/default.asp?stype=4&LogID=&type=list&anahtar=siyaset&populer=0&aramasekli=1&exactly=ON&satis=2&x2=0&populer=1




0 Yorum - Yorum Yaz

YABANCI-ALBERT CAMUS    03.10.2010

    Yabancı'daki can sıkıcılık

Son okuduğum Yabancı isimli romandaki karakterin "can sıkıcı" hali inanın sizi de etkiliyor ve canınızı sıkıyor.Romanda kahraman o kadar çok "canım sıkıldı" diyor ki siz de romanı kahramanıyla beraber onun yaşadığı iç sıkıntılarını adeta yaşayarak sıkıntılı olarak bitiriyorsunuz.

   Romanın kahramanı Marseult'un hayat karşısındaki kayıtsızlığı,hiç bir değeri,kabulü tanımaması yazarın felsefi görüşleriyle de yakından alakalı.(egzistansiyalizm)

  1957 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ alan bu eseri okumak isteyenler okuyabilir.

Romanın tahlilini de buraya ekleyeceğim.

 




0 Yorum - Yorum Yaz


 

Bir Mustafa Kutlu kitabı daha bitirdim. Bundan sonra Onun kitaplarını daha yakından takip edeceğim. Ben nasıl olurda daha önce fark edemedim söylemlerine girmiyorum. Kader. Kitabı aldığım günden itibaren yaklaşık 10 gün geçmiş olmalı. Biraz iş yerinde daha çok otobüste okudum.

Bu kitap sayesinde yaz ortasında kış'ı, İstanbul'un göbeğinde köy hayatını yaşadım. Ne anlama geldiğini bildiğim ama unutmaya yüz tutmuş kelimeleri hatırladım. Hiç bilmediğim ancak Türkçemizde yüz yıllardır var olan kelimeleri de öğrenme fırsatı buldum. Üzüntü anında değil, sevinç anında yada soluklanmak adına cigara tüttürüldüğüne şahit oldum. Ben tam tersi durumlarda cigara sarılır bilirdim.

Mustafa Kutlu bey'in okumuş olduğum iki kitabı Mavi Kuş ve Beyhude Ömrüm, yazarın bir masada oturulup çay yudumlanası bir insan olduğu izlenimini verdi. O anlatsa bizler dinlesek. Öyküler hayatın ta kendisini olmuş onun kaleminde. Bana güzel şeyler öğretti satır aralarında. Umudu öğretti, azmin elinden hiç birşeyin kurtulamayacağını öğretti, şükretmeyi öğretti, ağlamayı öğretti ve daha neler neler. İçimi saran bir şeyler vardı o köy yollarında. Umut aşılayan veya korku salan insanlarıyla.

Gurbetin ne kadar acıklı bir hikayesi varmış. Yolların gözlenir olması, gelenlerle ilgili hoş düşünceler beni çok etkiledi. İnsanın bir geleni - gideni olması ne kadar güzel. Küçük şeylerin insan hayatına kattığı büyük derinlikler ne kadar anlamlı. Bahçeye ekilen meyvelerin tadı, yerden biten suyun sesi... Hepsi insanı hayata bağlayan, vatanına bağlayan pamuk iplikler.

Köy hayatına özlem duyuyorsanız, bu kitap size göre. Yolu olmayan, elektriği olmayan ama anlatılacak bir sürü hikayesi olan bir köy'e seyahat etmek istiyorsanız ''Beyhude Ömrüm''ü okuyun. Daha dilimin dönmediği, anlatamadığım çok hoş ayrıntıları var. Kalemine sağlık Mustafa Kutlu.




0 Yorum - Yorum Yaz


 

METİN TAHLİLLERİNE GİRİŞ 2 -PORF DR İSMAİL ÇETİŞLİ

   Prof Dr.İsmail Çetişli Hocamızın kaleme aldığı bu eseriyle yüksek lisanstaki roman hikaye tahlilleri dersinde tanıştık.Eser Türk edebiyatındaki bir boşluğu doldurması hasebiyle önemli.Sebebine gelince kitabın muhtevasında roman-hikaye-tiyatro yani nesir alanındaki teorik bilgiler verildiği gibi ,tahlilin nasıl yapılacağı(olay-şahıs kadrosu-muhteva-zaman-mekan-bakış açısı vs) başlıklar halinde açıklanıyor.

  Teorikten pratiğe dökülmüş haliyle eserde birçok hikaye-roman ve tiyatronun tahlilleri verilmiş.Prof Dr İsmail Çetişli Hocamızın kendi kaleminden çıkmış olan bu kıymetli eseri edebiyat üzerine kafa yoran edebiyatı, romanı, hikayeyi,tiyatroyu okumayı seven tüm kitapseverlere,en önemlisi branş olarak Türkçe-Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Öğretmenliklerinde okumakta olan öğrencilere tavsiye ediyorum.

Biz çok istifade ettik tavsiye ederim.

Metin Tahlillerine Giriş 2 ( Hikaye, Roman, Tiyatro)

ESERİ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ  

METİN TAHLİLLERİNE GİRİŞ

 

                                                                                 

 

Arş. Gör. Oğuzhan KARABURGU(*)

 

 

 

           

 

Metin tahlillerinin Batıdaki serüveni düşünüldüğünde bizdekiyle kıyaslanamayacak kadar uzun bir geçmişe sahip olduğu görülür. Uzun bir zaman bizde sübjektif değerlendirmelerin dar kalıbında mevcudiyetini devam ettiren metin tahlili anlayışı, ilmî bir bakış açısına ancak 1940’lı yıllardan sonra kavuşmuştur. Esere dönük metin tahlilinden bahsederken Mehmet Kaplan ismini burada hatırlamak yerinde olacaktır.

 

            Prof. Dr. İsmail Çetişli’nin çarpıcı bir şekilde tespit ettiği gibi metin tahlili alelade bir okuyuş etüdü değildir: “Metin tahlili, -pek çoğumuzun zannettiği gibi- metnin bilinmeyen kelimelerini lügatlerden bulmak, onu günümüz diline veya nesre çevirmek, vezni kafiyesi üzerinde oyun oynamak, nazım şekli, nazım birimi ve edebî sanatlarını tespit etmek, konusu üzerinde sübjektif nutuklar çekmek değildir. Zira muhteva, yapı, dil ile bunların alt unsurları bir terkip olarak kabul edilip yukarıda belirtilen çerçevede ele alınmadığı; esere yaklaşmada, onun edebîlik sırrını çözme dışında herhangi bir amaç hedeflendiği müddetçe, o faaliyetin adına metin tahlili demek zordur1

 

Akçağ yayınları tarafından yayınlanan Metin Tahlillerine Giriş/1 Şiir isimli kitap metin tahlilleri sahasına katkılarda bulunan kıymetli bir çalışmadır.

 

Prof. Dr. İsmail Çetişli’nin ilim ve edebiyat kamuoyunda geniş yankılar uyandıran Memduh Şevket Esendal (İnsan-Eser) 2, Cahit Külebi ve Şiiri 3, Batı Edebiyatında Edebî Akımlar 4 gibi eserlerinden sonra Metin Tahlillerine Giriş/1 Şiir isimli eseri de kitapçı vitrinlerdeki yerini almıştır.

 

Gerek ilmî mahfillerde, gerekse bu mahfillerin dışında, metin tahliline dönük yayınlanan kitapların ya tamamen teorik bilgilere ya da uygulamalara ayrıldığı görülür. Sayın Çetişli’nin Metin Tahlillerine Giriş/1 Şiir isimli eserinde hem teorik bilgilere hem de bu teorik bilgilerin örnek metinler üzerindeki uygulamalarına yer vermesi, bu eseri ayrıcalıklı kılan özelliklerden bir diğeridir.  

 

Bu çalışma hem akademik çevrelerin istifade edebileceği hem de üniversitelerin ilgili bölümlerinde bir ders kitabı, bir yardımcı kaynak olarak da okutulabilecek mahiyettedir.

 

 

 

METİN TAHLİLLERİNE GİRİŞ/1 ŞİİR5

 

 

 

Metin Tahlillerine Giriş/1 Şiir, isimli eser dört bölümden oluşan 286 sayfalık bir çalışmadır.

 

Birinci bölüm Şiire ve Şiir Tahlillerine Dâir başlığı altında şiire ve şiir tahlillerine ait teorik bilgileri içermektedir. Yazar, bu bölümde şiirin tarifinden, şiiri meydana getiren unsurlara kadar pek çok konuda bilgiler veriyor. Özellikle bizde vaktiyle sık sık karıştırılan, yanlış anlama ve algılamalara sebep olan metin şerhi, metin tahlili ve edebiyat tenkidi gibi konulara da bu bölümde açıklık getirmektedir.

 

İkinci bölüm Şiir Poetikaları başlığını taşımakta. Bu bölüm içerisinde Cahit Sıtkı Tarancı, Cahit Külebi, Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Haşim, Orhan Veli, Necip Fazıl Kısakürek ve Ahmet Hamdi Tanpınar gibi şairlerin poetikalarına; M. Kaya Bilgegil ve Suut Kemal Yetkin gibi akademisyenlerin ve Peyami Safa gibi bir romancının şiir hakkında poetik düzeydeki düşüncelerine yer verilmiştir.

 

Üçüncü bölüm ise şiir tahlillerine ayrılmıştır. Bu bölümde Mehmet Akif Ersoy, Recaizade Mahmut Ekrem, Tevfik Fikret, Ahmet Haşim, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Külebi gibi şairlerin şiirleri tahlil edilmiştir. Genel olarak şiir incelemesi olarak değerlendirebileceğimiz “Cahit Külebi’nin Bir Şiirinde Ritm ve Ahenk Unsurları” ile “Yeni Türk Şiirinde ‘Memleket’ Temasına Genel Bir Bakış” isimli iki yazıya da bu bölümde yer verilmiştir.

 

Kitabın son ve dördüncü bölümü bir seçki mahiyetindedir. Bu bölümde pek çok şairden seçilmiş şiir örnekleri vardır.

 

Kitabın sonuna da genel bir bibliyografya konulmuştur.

 

Kendi içerisinde bir bütünlüğü olan bu çalışmada teorik bilgilerle uygulamalar bir arada yer almıştır. Çalışmanın kusuru olarak görülecekse şu noktayı belirtmeliyiz: Çalışmada yer alan şiir seçkisine gereğinden fazla yer ayrılmıştır. Hemen hemen her okuyucunun rahatlıkla ulaşabileceği bu şiir seçkisinde yer alan şiirlerin yerine keşke şiir tahlil metinlerine daha fazla yer verilseydi.

 

Eserin bugüne kadar birden çok baskı yapması eserin ilgili alanda rağbet ve takdir gördüğünün bir göstergesidir. Akçağ’dan yayınlanan bu baskısı kitabın üçüncü baskısıdır. Genişletilmiş ve yeniden gözden geçirilmiş haliyle daha geniş kitlelere ulaşacağını düşündüğümüz bu çalışmasından dolayı sayın İsmail Çetişli’yi kutluyor, tecrübe ve bilgi birikimini yeni eserleri vasıtasıyla bizimle paylaşmasını temenni ediyoruz.

 

 

 

           

 

           

 

 






(*) Pamukkale Ünv. Fen-Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edeb. Böl.    okaraburgu @ pamukkale.edu.tr

 


[1] İsmail Çetişli, Metin Tahlillerine Giriş/1 Şiir, 3. b., Akçağ Yay., Ankara 2004, s. 11.

 


[2] İsmail Çetişli, Memduh Şevket Esendal, İnsan ve Eser, Kardelen Kitabevi, Isparta 1999, 383 s.  

 


[3] İsmail Çetişli, Cahit Külebi ve Şiiri, Akçağ Yay., Ankara, b.t. yok, 363 s.

 


[4] İsmail Çetişli, Batı Edebiyatında Edebî Akımlar, Akçağ Yay., 6.b., Ankara 2004, 255 s.

 


[5] İsmail Çetişli, Metin Tahlillerine Giriş/1 Şiir, 3.b., Akçağ Yay., Ankara 2004, 286s.




0 Yorum - Yorum Yaz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam410
Toplam Ziyaret3756908
VİDEOLAR
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.088734.2253
Euro37.628037.7788
Takvim