• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
MUHTEVA
Site Haritası

Alexa

Custom Search

SEÇME KLİPLER



 

CEBECİ İSTASYONU VE SEN

 

Cebeci istasyonunda bir akşam üstü
Kimse bilmiyordu bizi.
İncecikten bir yağmur yağıyordu yollara
Yeni baştan yaşıyorduk kaderimizi.

Sıcak bir kara sevda yüreğimizin başında 
Bağdaş kurup oturmuştu,acımsı,buruk
Mühürlenmişti ağzımız bir sessizlik içinde
Sessizliği üstümüzden atamıyorduk.

Bir saçak altında kararsız yorgun
Saatlerce duruyorduk.
Kimse görmüyordu bizi.
Cebeci istasyonunda bir akşam üstü
Yeni baştan yaşıyorduk kaderimizi.

Cebeci istasyonunda bir akşam üstü
Bir başka türlüydü bütün insanlar,
Sen bir başka türlüydün.
Gözlerin yine öyle bir bilinmez renkteydi.
Gözlerin gözlerimde erimekteydi
Bir mermer heyel gibi yanımda duruyordun
Beni bırakma diyordun.
Meyhane sarhoşları gibi sırılsıklam
Bir yalnızlık duyuyorduk
Ağlıyordun...ağlıyordun...

Cebeci istasyonunda bir tren,
Nefes nefese soluyordu.
Gerilmiş bir kemen teli gibiydik.
Ankara Kalesinde bir eski çalar saat
Bilmem kaçı vuruyordu.
Bir yağmur yağıyordu inceden ince
İçimizdeki binbir düşünce
Harmanlar misali savruluyordu.
Islanmış bir ceylan yavrusu gibi,
Tiril tiril titriyordun
Gitsek diyordun,
Yüreğimin ortasından deli gönlümce,
Sırılsıklam,paramparça,perme-perişan,
Türküler söylüyordun
Ağlıyordun...ağlıyordun...

Şimdi seni düşünüyorum Cebeci yollarında
Rüzgarlar esiyor serin.
Paramparça düşmüş gönül ufkuma
İki yıldız gibi gözlerin.

Gel ey ciğerime saplanmış hançer!
Gel ey yüreğime oturmuş kurşun.
Göçmen kuşlar gibi çook uzaklardan,
Gel artık ne olursun...

 

YAVUZ BÜLENT BAKİLER



Cebeci İstasyonu ve Sen -Şair Yavuz Bülent... ile halilakpinarcom





Didem gibi güzeldir yar
Koşar yolunda aşıklar,
Bülbüllere müjdeler var
Menzile güller yagıyor...

Gül yagıyor Gül yagıyor
Yagıyor Menzil'e güller yagıyor
Yaralı gönüle derman yagıyor
Güller yagıyor...
Yagıyor burmalı Güller yagıyor
Gavsa aşık Sofilerin üstüne
Gül yagıyor Gül yagıyor...

Okudugunla ezanlar,
Üç pareden Güller yagar
Yanar gözler yaşlar dolar
Çifte yare Güller yagar...

Safa dizilir Aşıklar,
Gönüllere güneş dogar
Meleklerin elinde Gül var
Gavs-ı Saniye Gül yagar...

Orda gündüz huzur kokar
Gecelerinde NUR kokar
Sofiler duayla coşar
Avuçlara Güller yagar...

Gul dıvaşe Gul dıvaşe
Dıvaşe Li Menzıl'e Gul dıvaşe
Dıvaşe le ser brina dilimın gul dıvaşe
Dıvaşe Li Menzile Gul dıvaşe
Lı ser sofiya aşık-ı Gavsı mın Gul dıvaşe
Gul dıvaşe Gavsı Saniye Gul dıvaşe... 

 

 

 




0 Yorum - Yorum Yaz


 

Milleti bu zilletten kurtarın!

 

Hem Hz. Fatih'in emanetine sahip çıkmıyoruz, hem de onun türbesine gidip biz sizi seviyoruz ve rahmetle anıyoruz diyoruz... Sayın Başbakan'dan rica ediyoruz, milletimizi ve kendinizi bu zilletten kurtarıp, Ayasofya Camii'ni fethin yıldönümü olan 29 Mayıs 2012 günü ibadete açınız.

 
 


1934 yılında tartışmalı bir Bakanlar Kurulu kararıyla Hz. Fatih'in vakfiyesi ve İstanbul'un fethinin sembolü Ayasofya Camii maalesef müzeye çevrildi. Müzeye çevrildiğinden itibaren birçok hakşinas kalem erbabı Hz. Fatih'in hatırasına yapılan bu saygısızlığın ve haksızlığın düzeltilmesi konusunda yetkilileri uyaran yazılar ele aldılar. Ancak bugüne kadar bu yanlışı düzeltebilecek bir babayiğit maalesef çıkmadı.
Hz. Fatih'e ve onun hatırasına yapılan bu haksızlığı gidermediğimiz halde, her yıl İstanbul'un fetih yıldönümlerinde kutlamalar yapıyoruz. Güya Hz. Fatih'i, şehit ve gazilerimizi anıyoruz. Ama bence her yıl iki yüzlülük yapıyoruz. Hem Hz. Fatih'in emanetine sahip çıkmıyoruz, hem de onun türbesine gidip biz sizi seviyoruz ve rahmetle anıyoruz diyoruz.
Aslında 78 senedir her hükümetin görmezden geldiği ve en uyduruk meselelerin bile haftalarca gündemde tutulduğu ülkemizde bu meselenin çoktan çözülmesi gerekiyordu.
YAPILMASI GEREKEN
Yapılacak olan Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından imzalanmış olan bir kararname ile Ayasofya Camii'nin tekrar Müslümanların ibadetine açıldığını ilan etmektir.
İçerisindeki bütün mozaik ve resimlerin yüksek çözünürlüklü fotoğrafları alınarak üzerleri kapatılmalı ve Ayasofya Camii yeniden Müslümanların ibadetine hazır hale getirilmelidir. Fotoğrafı alınan mozaik, resim ve heykellerin yeni hususi bir Ayasofya Müzesi'nde veya mevcut müzelerden birinde sergilenmesi pek tabii mümkündür. Üniversitedeki öğrencilik yıllarımdan beri en büyük hayalim; Ayasofya Camii'nin ibadete açıldığını görmek, ilk hutbeyi okumak ve orada bulunacak Müslüman cemaate ilk namazı kıldırmaktır. Bu duygu ve düşüncelere sahip milyonlarca Müslüman vatan evladı olduğundan da şüphem yoktur.
Lafı hiç dolanmadan söylemek gerekirse, bugün bu haksızlığı gidermesi gerekenler Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'dur. Şimdi biz bu ülkenin Müslüman vatandaşları olarak Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kabine arkadaşlarından rica ediyoruz: 1934 yılında bu haksızlığa imza atanlar da dahil olmak üzere, bu zamana kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetler bu zillete ortaktırlar.
MİLLETİ BU ZİLLETTEN KURTARIN
Milletimizi ve kendinizi bu zilletten kurtarıp, Ayasofya Camii'ni fethin yıldönümü olan 29 Mayıs 2012 günü ibadete açınız.
Yıllardır sürüp giden bu haksızlığa dur deyiniz. Böylece bu büyük hizmete vesile olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) iltifatına mazhar olmuş olan Hz. Fatih'in, milletimizin ve bütün alemi İslam'ın hayır duasını alınız.
Eğer siz bu şerefli işi yapmaktan çeşitli bahanelerle geri durursanız, Hz. Allah'ın dilediği bir zamanda Hz. Allah'ın dilediği bir kulu bu hayırlı hizmeti yapmaya elbette muvaffak olacaktır.
Habervaktim.com takipçisi Doç. Dr. Numan Akdoğan

BU DA BİR BAŞKA OKURUMUZDAN

Aç kapıyı! GARDiYAN...
YIL otuzbeş, hüzün çöktü, ansızın,
Hali harap mahkûm eden kansızın,
Bugüne dek hiç dinmedi bu sızın,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Emanettin sen Fatih`ten bizlere,
Kim kastetti tarih kokan izlere,
Kalk ayağa! tükür arsız yüzlere,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Meydan boştu, fırsat bulup azdılar,
Yalanlarla yeni tarih yazdılar,
Mihrabını, minberini bozdular,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Okunurken her tepeden ezanlar,
Kahkahayla gülüyordu sazanlar,
Belasını buldu seni üzenler...
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Kırılsa da tek celsede kalemin,
Hüzünlenme, şüphe etme, ol emin,
Yemin ettik bitecek bu elemin,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Dualarım sendin, sanma unuttum,
Umut ile hep gönlümü avuttum,
Ne söz verdi isem, inan ki tuttum,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Kim ördüyse vicdansızca ağını,
Hepsi bugün artık kemik yığını,
Çok yakındır mü`minlerin düğünü,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Anladım ki ye`se düşmek beismiş,
Maharetli attan öte seismiş,
Bunca zaman beklenilen Reis`miş,
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...
Sus diyorlar bana, susmam arkadaş!
Zalimlerden korkmam, pusmam arkadaş!
Kes! diyince, sesim´ kesmem arkadaş!
Gün geçtikçe büyür öfkem an be an,
KIR zinciri! aç kapıyı! GARDiYAN...

Habervaktim.com okuru Mecit Aktürk




0 Yorum - Yorum Yaz

AFET ÖMER KARAOĞLU    09.11.2011




0 Yorum - Yorum Yaz


Beni bu şehirden al götür anne

martıları can çekişen denizler istemem
ben suları içilen billur ırmakların
çocuğuyum
sabahları çiçek kokusu 
ve kuş sesleriyle
uyanmak istiyorum

beni bu şehirden al götür anne

beni bu şehirden al götür anne
badem ağaçlarını 
resimlerde görmek yetmez bana
ben mehtaplı akşamların
samanyolu çocuğuyum
yüreğim sığmaz 
bu sefertası apartmanlara
gökyüzünü görmeden yaşayamam
beni bu şehirden al götür anne 




0 Yorum - Yorum Yaz





0 Yorum - Yorum Yaz



VATAN NEDİR? Kurtlar Vadisi Pusu'dan anlamlı... ile halilakpinarcom




0 Yorum - Yorum Yaz



Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kutlu Doğum... ile halilakpinarcom




0 Yorum - Yorum Yaz










İçimden Şu Zalim Şüpheyi Kaldır

Şair:İSMET ÖZEL (ikinci yenicilerdendir)

İçimden Şu Zalim Şüpheyi KaldırAğzının bir kıvrımından cesaret bularak
ter yürekte susayışlar yaratan yağmurlara açıldım
kalmışsa tomurcuklar önünde sendeleyen çocuklar
kalmışsa bir kaç ısrar ölümle yarışacak
onların yardımıyla dünyamıza acıdım.

Dünya. Çıplak omuzlar üzerinde duran.
Herkes alışkın dölyatağı bersalarla ağulanmış bir dünyaya
Benimse dar
çünkü dargın havsalamın
gücü yok bazı şeyleri taşımaya.
Önce kalbim lanete çarpa çarpa gümrah
sonra kalbim gümrah ırmakları tanımaktan kaygulu
sakın Styks sularının heyulası sanmayın
er gövdesinde dolaşan bulutun simyası bu,
biraz üzgün ve Ömer öfkesinde biraz
öyle hisab katındayım ki katlim savcılardan sorulmaz
ne kireç badanalı evlerde doğmuş olmak
ne ellerin hırsla yaban tutuşu
ne fabrikalarda biteviye üretilmekte olan kahır
dev iştihasıyla bende kabaran aşkı
yetmez karşılamaya.
İnsanlar
hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır
o ferah ve delişmen birçok alınlarda
betondan tanrılara kulluğun zırhı vardır
çelik teller ve baruttan çatılınca iskeletim
şakaklarıma dayanınca güneş
can çekişen bir sansar edasıyla
uğultudan farkedilmez olunca konuştuğum
kadınların sahiden doğurduğuna
toprağın da sürüldüğüne inanmıyorum
nicedir kavrayamam haller içinde halim
demiri bir hecenin sıcağında eriyor iken gördüm
bir somunu bölünce silkinen gökyüzünü
su içtiğim tas bana merhaba dedi, duydum
duydum yağmurların gövdemden ağdığını.

Sen ol küçük bir kıvrımdan, bir heceden 
aşk için bir vaha değil aşka otağ yaratan
sen ol zihnimde yüzen dağınık şarkıları
bir harfin başlattığı yangın ile söndür
beni bir ses sahibi kıl, kefarete hazırım
öyle mahzun
ki hüzün ciltlerinde adına rastlanmasın.
 



0 Yorum - Yorum Yaz


İsmet Özel'in Ataoğl Behramoğlu'na cevap olarak yazdığı şiir.

İsmet Özel 2 sene askerlik yapar. Ataol Behramoğlu mektubun içinde böyle bir şiir göndermiştir . cevap yazması gerekmektedir ama malum askeriye şartları.

ismet özel diş köklerinden sorun yaşamakta. bunu bahane ederek revire gidip 3 gün rapor alıyor ve şiiri yazmaya başlıyor.şiir bitmiyor.tamamlamak için tekrar revire gidip dişini çektiriyor ve 3 gün daha rapor alıp 6 günde şiiri tamamlıyor. yani bu şiir için tek dişinden vazgeçiyor

İsmet Özel - Yıkılma Sakın





Yıkılma Sakın

Sana durulanmiş kelimeler getirecegim
pörsümüş bir dünyayi kahreden kelimeler
kelimeler, bazilari tüyden bazisi demir
seni çünkü dik tutacak bilirim
kabzenin, çekicin ve divitin
tutuldugu yerden parlayan şiir.

Zorlu bir kiş geçirdim, seninki gibi nefti
aciktim, bitlendim, bir yerlerim sancidi

sökmedi ama hoyrat kurallari faşizmin
çünkü kalbim aşktan çatlayip yarilirdi.
Her sabah çarpişarak çekilirdi karanlik alnacimdan
acilar bile duymadim kof yürekler önünde
beynim her sabah devrimcinin beyniydi
ayaklarim donukladi gelgelelim
sagligin yerinde mi?

Yaralarin kabugu kolayca kaldiriliyor
halkin dogurgan dünyasina dalmakla
onlarin güneşe çarpan sesini anlamayan
dört duvarin, tel örgünün, meşhur yasaklarin sahipleri
seyir bile edemezken içimizdeki şenligi
yilgi yanimiza yanaşamazken
bizi kivil kivil bekliyorken hayat
yikilmak elinde mi?

Boşuna mi sokuldu bankalara
petrol borularina kundak
kurşun işçinin bögrünü boşuna mi örseledi
varsin zindanlarin ugultusu vursun kulaklarimiza
yaşamak
bizimçün dokunakli bir şarki degil ki.
Bu yürek gökle barişkin yaşamaya alişmiş bir kere
ve inatla çevrilmiş topragin çilgarina
yazik ki uzaktir kuşlari, sokaklariyla bizim olan şehir
ama ancak laneti hirsla tirpanlayamamak koyuyor insana
öpüşler, yataga birden yuvarlanişlar
sevgiyle hatirlansa bile hatta.

Köpüren, köpürtücü bir hayatin nadasidir kardeşim
bütün devrimcilerin çektikleri
biliriz dünyadaki yorgunluk habire mizraklanir
daglarda gürbüz bir ölümdür bizim arkadaşlarinki
pusmuş bir şahaniz şimdilik, ne kadar şahan olsak
ama budandikça, fişkiran da bizleriz
ölüyoruz, demek ki yaşanilacak.



0 Yorum - Yorum Yaz


1. İnsanların duygu, düşünce ve isteklerini ifade etmek için kullanabileceği en önemli
araç aşağıdakilerden hangisidir?
A) İletişim
B) Diksiyon
C) Telefon
D) Dil
2. Herhangi bir dilden bilinen tarihi seyir içinde veya daha önceden ayrılmış olup ses,
şekil ve kelime ayrılıkları gösteren kollara ne ad verilir?
A) Şive
B) Lehçe
C) Ağız
D) Dil
3. Latince anlamı “söz söylerken sözcüklerin seçilip, düzenlenerek düşünceleri kolaylıkla
anlatma tarzı” olan kelime aşağıdakilerden hangisidir.
A) Türkçe
B) Konuşma
C) Diksiyon
D) Boğumlama
4. Aşağıdakilerden hangisi Üslup çeşitlerinden biri değildir?
A) Alçak Üslup
B) Yüksek üslup
C) Sade Üslup
D) Karışık Üslup
5. Kalın sesleri ince seslerden ayıran niteliğe ne ad verilmektedir?
A) Şiddet
B) Yükseklik
C) Tını
D) Pes Ses
6. Aşağıdakilerden hangisi soluk alma şekillerinden biri değildir?
A) Göğüsten
B) Kaburga
C) Karından
D) Mideden
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
22
7. Gürültü niteliğinde olmayan sese ne ad verilir?
A) Müzik
B) Selen
C) Fonetik
D) Tını
8. Aşağıdakilerden hangisi bir kusur değildir?
A) Kuvvetsizlik
B) Ses Titrekliği
C) Pes Ses
D) Tiz ve Keskin Ses
9. Konuşurken çıkardığımız seslerin titreşim sayısının az ya da çok oluşuna ne ad verilir?
A) Kuvvetlilik
B) Ton
C) Güç
D) Tiz Ses
10. Konuşurken ses perdelerinin değişmesine ne ad verilir?
A) Tonlama
B) Diksiyon
C) Selen
D) Büküm
DEĞERLENDİRME
 Sorulara verdiğiniz cevapları, modülün sonundaki cevap anahtarıyla
karşılaştırın.
 Yanlış cevaplandırdığınız soruyla ilgili konuyu tekrar gözden geçirin.
 Bu test sizin diksiyonla ilgili konulardaki bilginizi ölçmeye yöneliktir. İyi bir
diksiyon sahibi olmak istiyorsanız konuların içinde geçen alıştırmaları mutlaka
uygulayın.
 Güzel ve etkili konuşmak için iyi bir diksiyona sahip olmanız gerekmektedir.
Bunu sağlayabilmeniz için öğrendiklerinizi gündelik hayatınızdaki
konuşmalarınıza da uygulayın.
ÖĞRENME FAALİYETİ 1 CEVAP ANAHTARI
1 A
2 B
3 C
4 A
5 B
6 D
7 B
8 C
9 B
10 D

ÖLÇME SORULARI
1. Ağzımızdan bir kerede çıkan ses topluluğuna ne ad verilir?
A) Harf
B) Hece
C) Kelime
D) Cümle
2. Ses aletinin hareketiyle bir çok hecenin farklarının belirtilmesine ne ad verilir?
A) Boğumlanma
B) Durak
C) Söyleniş
D) Ulama
3. Ses organları tarafından seslerin doğru yerden ve doğru zamanda çıkmasına ne denir?
A) Fonetik
B) Ulama
C) Boğumlanma
D) Sağdeyi
4. Aşağıdakilerden hangisi hareket etmeyen boğumlanma organlarından biri değildir?
A) Çene
B) Diş
C) Diş etleri
D) Damak
5. Söz akışına pürüzsüzlük ve tatlılık veren aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sağdeyi
B) Söyleniş
C) Boğumlanma
D) Ulama
6. Sözcüklerin söyleniş özelliklerine dikkat ederek, sözcükleri söylerken seslerin değerini
veren, hecelelerin vurgusuna, uzunluğuna, kısalığına önem vererek seslendirmeye ne
ad verilir?
A) Diksiyon
B) Sağdeyi
C) Söyleniş
D) Ulama
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
50
7. Türkçede genellikle şiddet vurgusu hangi hecede olur?
A) İlk
B) İkinci
C) Üçüncü
D) Son
8. Zarf ve bağlaçlarda şiddet vurgusu hangi hecede olur?
A) İlk
B) İkinci
C) Üçüncü
D) Son
DEĞERLENDİRME


ÖĞRENME FAALİYETİ 2 CEVAP ANAHTARI
1 B
2 C
3 . C
4 . A
5 . D
6 B
7 . D






Çoktan Seçmeli Sorular
1. Aşağıdakilerden hangisi sözlü mesajdır?
A) Tokalaşmak
C) Ağzını oynatmak
B) Sarılmak
D) Mektup
2. Beden dilinin günlük yaşantımızdaki önemini belirten söz hangisidir?
A) Beden dilini anlamak bir yetenektir.
B) Dil söylemezse beden söyler.
C) Beden dili bedenimizle verdiğimiz mesajdır.
D) Sözsüz mesaj bir mesaj türüdür.
3. Aşağıdakilerden hangisi sözsüz mesajdır?
A) Telefonla mesaj
C) Dilin sürçmesi
B) Gülümsemek
D) E-posta
4. İlk izlenimde en önemli belirleyici unsur hangisidir?
A) Ne söylendiği
C) Niçin söylendiği
B) Nasıl söylendiği
D) Nerede söylendiği
5. Duygusal bağ ve sahiplenmeyi gösteren davranış hangisidir?
A) El ele tutuşma
C) Gülümseme
B) Tokalaşma
D) Yakınında durma
6. Konuşma esnasında kimi ses ve sözlerin canlandırılmasına ne denir?
A) Jest
C) Taklit
B) Kıskançlık
D) Mimik
7. Aşağıdakilerden hangisi araç ve aksesuarları mesaj amaçlı kullanma nedeni sayılmaz?
A) Farklı görünmek için
B) Niyeti ifade etmek için
C) Kullanılan araçlar beğenildiği için
D) Araç ve aksesuarları tanıtmak için

1. D
2. B
3. B
4. B
5. A
6. C
7. D

 

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME   Çoktan Seçmeli Sorular
1. Aşağıdaki davranışlardan hangisi bireyin iş birliğine hazır olmadığı görüntüsünü
verir?
A) Gülümseme
B) Eller ve avuç içlerinin açık olması
C) Yere bakma
D) Başkalarına yakın durma


2. Aşağıdaki jestlerden hangisi savunma duygusunu ifade eder?
A) Dik duruş
B) Eller arkada, çene yukarıda
C) Kollar, eller ve avuç içleri açık
D) Kolları göğüste kavuşturma
3. Aşağıdaki davranışlardan hangisi bireyin sıkıntı yaşadığını belirten davranış değildir?
A) Çıkışa ve saate bakma
B) Nefesini üfleyerek verme
C) Kıpırdanma ve ayaklarını sallama
D) 4 rakamını andıran bacak bacak üstüne atma biçimi
4. “Sıkılı yumruk, dudakların sıkılması, burundan gürültülü soluma” hangi duygunun
yaşandğını gösterir?
A) Endişe ve kaygı
B) Üzüntü
C) Tedirginlik
D) Öfke
5. Göz temasından kaçınma aşağıdaki duygulardan hangisinin belirtisidir?
A) Rahatlık ve açıklık
B) Suçluluk veya bir şey saklama duygusu
C) İş birliğine hazır olma
D) Kendine güvenme
6. Endişe ve kaygıyı yansıtan mesaj hangisidir?
A) Esneme
B) Göz teması
C) Tırnak ısırma
D) Düğmelenmemiş ceket
7. Ceket düğmeleri sıkı kapatılmış, kollar göğüste kenetli, vücudu uzağa çevirme,
kapıya bakma ifadeleri hangi duygunun yaşandığını gösterir?
A) Öfke
C) Rahatlık
B) Şüphe duyma
D) Savunmaya geçme
8. Bayanların başlarını yana eğik durumda tutup bakmaları hangi duygu içerisinde
olduklarını gösterir?
A) Gergin
B) Endişeli
C) İlgi bekleme
D) Üzüntülü
9. Kişinin başka birine yan bakması hangi mesajı ifade eder?
A) Alçakgönüllülük
B) İlgi ya da saldırma
C) Güvensizlik
D) Derin düşünce
10. Otururken ayakların açık olarak durması erkeklerde hangi durumu yansıtır?
A) Rahatlık ve güven duygusu
B) Savunmaya geçme
C) Endişe ve kaygı
D) Tedirginlik
11. Kültürler arası benzerlik gösteren jest-mimik hangisidir?
A) Selamlaşma
B) Çağırma
C) Vedalaşma
D) Ağlama
12. “Parmak uçlarını diğer kişinin avucuna bırakarak” tokalaşan kişi için yorumunuz ne
olur?
A) Dengeli ve kendine güvenlidir.
B) Güçlü ve üstünlük duygusu yaşamaktadır.
C) Güvensiz, çekingen ve endişelidir.
D) Şiddete eğilimlidir.

Çoktan Seçmeli Sorular
1. C
2. D
3. D
4. D
5. B
6. C
7. D
8. C
9. B
10. A
11. D
12. C

 




3 Yorum - Yorum Yaz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam95
Toplam Ziyaret2995790
Saat
NAMAZ VAKİTLERİ

SAYFAMIZI BEĞENİN
VİDEOLAR

halilakpinarcom videoları Dailymotion'da

GAZETEKAMU.COM
Hava Durumu
Anlık
Yarın
14° 7°
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar5.82125.8446
Euro6.54736.5735
Takvim
İL İL TÜRKİYE
NAPOLYON TIKLA ÜYE OL
Fikirlerini Paylaş, Sen de Kazanmaya Başla!